Vinyl

Vinyl is een algemene benaming voor een (soepel en veerkrachtige) kunststof vloerbedekking van hard materiaal. In de volksmond is het soms beter gekend als Novilon. Soms wordt vinyl verward met linoleum, doe dit zeker niet want er zijn zeker verschillen. Je zal dit zelf kunnen lezen op deze website. Vinyl is een synthetisch materiaal, terwijl linoleum puur natuur is. Omwille van het natuurlijk karakter van linoleum is deze minder bestand tegen water. Wordt de linoleumvloer tГ nat, dan zal dit materiaal blazen trekken, wat bij vinyl niet het geval is.

Kunststof vloeren zijn werkelijk overal terug te vinden: woonkamer, slaapkamer, maar ook in ziekenhuizen of kantoren en winkels, †Ze zijn makkelijk te plaatsen, onderhoudsvriendelijk en goed voor het budget. Het is dus niet verwonderlijk dat dit soort vloer populair is.

Vinyl is verkrijgbaar in diktes van 1 tot 3.5 millimeter en in breedtes van 1 tot 5 meter. De algemene regel luidt: Hoe meer de vloer belast wordt, hoe dikker en sterker de kwaliteit van het vinyl moet zijn.
Soorten vinyl vloeren, het zijn er in feite teveel om allemaal op te sommen.

Prijs aanvragen

Tapijt

Tapijten komen in vele vormen voor. Tapijt is verkrijgbaar in rollen, stroken en tegelvormen. Ook wordt er vaak gesproken over perzische of oosterse tapijten, maar wat wil dat nu allemaal zeggen? Wij gingen op zoek naar antwoorden.

Er zijn verschillende soorten tapijten, afhankelijk van de gebruikte productietechnieken of structuur van het tapijt. De drie meest gebruikte technieken bij tapijt zijn: Tuften, weven en knopen. De structuur van een tapijt bestaat meestal uit drie delen: de rug (onderste deel), daarop het tuft- of draagdoek en daarop de pool

Tappijttegels hebben veel van de voordelen van de gewone tapijten: ze zijn comfortabel, voelen warm en zacht aan, ze zijn tevens geluidsdempend en warmte-isolerend en de kans op slippen is ook minimaal. Bijkomende voordelen zijn dan ook dat een aparte tegel kan vervangen worden, maar ook dat je zelf creativiteit kan inbrengen bij de legging van tapijttegels.

Prijs aanvragen

Linoleum

Linoleum is een slijtvaste vloerbedekking die enkele millimeters dik is. Linoleum is een natuurproduct met een grote indrukvastheid en zonder verende eigenschappen. Het voornaamste bestanddeel is lijnzaadolie en aanvullend erop kurk of houtmeel, en hars op een rug van jute.

Linoleum en marmoleum zijn termen die door elkaar worden gebruikt. Linoleum is het eigenlijke product, terwijl marmoleum een merknaam is. Marmoleum is een variant op linoleum met een marmer-achtige textuur. Linoleum kent een vrij slechte reputatie. Ze worden vaak gebruikt in ziekenhuizen en lijken voor velen een vrij ouderwets product te zijn. De laatste jaren is daar enorm snel verandering in gekomen: Er zijn veel motieven beschikbaar en alles ziet er veel moderner uit waardoor linoleum zelfs een trendy product is geworden.

Linoleum is verkrijgbaar in banen, stroken en tegels. Afhankelijk van uw keuze, zal dit de werkwijze van de plaatsing van linoleum beГЇnvloeden. Linoleum met een kliksysteem kan u perfect zelf leggen, maar andere soorten laat je best leggen door een professional.

Linoleum lassen. Dit is het moeilijkste deel bij de plaatsing van linoleum. Net hierom wordt meestal een vakman ingeschakeld voor de plaatsing van een linoleumvloer. Om de voegen van de aansluitende banen van het linoleum te lassen is een voegentrekguts nodig, en een lasfГhn voor het smelten van de lasdraad.
Voor het lassen moeten de linoleumkanten afgesneden worden en goed tegen elkaar worden geplakt. De lijm heeft ongeveer een volle dag nodig om te drogen. Met een speciale guts wordt de naad opengehaald en nadien dient u deze schoon te zuigen.
De lasdraad moet gesmolten worden bij een temperatuur van 350В a 400 ВC.

Prijs aanvragen

PVC

Pvc vloeren zijn eigenlijk voornamelijk bekend bij bedrijven. Ze worden in bedrijfspanden veel gebruikt in bijvoorbeeld de kantine en andere bedrijfsruimtes omdat deze vloeren zeer sterk en makkelijk in onderhoud zijn, ook in ziekenhuizen zult u deze vloeren vanwege de zeer goede hygiene veel tegenkomen. Toch hebben pvc vloeren de laatste paar jaar ook in de particuliere sector een enorme opmars gemaakt.

Veel mensen denken bij de naam pvc vloer aan een vinyl vloer (kamer breed), echter zijn pvc vloeren, ondanks dat ze van zo goed als hetzelfde materiaal worden gemaakt, vele malen sterker en zwaarder dan de alom bekende vinyl vloeren. Vinyl vloeren zijn van oorsprong vrij zacht en indrukbaar terwijl pvc vloeren voorzien zijn van een harde, niet indrukbare toplaag.

Prijs aanvragen

LVT strips moduleo

Zijn een ongelooflijk populaire vloeroptie in zowel huishoudelijke als commerciГle gebouwen. Het is bekend voor het imiteren van hout en tegels met onberispelijke resultaten. Terwijl LVT op zichzelf een ding van schoonheid is, kiezen veel mensen ervoor om hun uiterlijk te verbeteren met behulp van featurestroken.

We hebben deze complete gids samengesteld om u te helpen het indrukwekkende verschil te zien dat LVT-functiestroken kunnen maken voor uw gloednieuwe vloer!

Prijs aanvragen

Rubber

Krijgen de vloeren in uw bedrijfspand heel wat te verduren op een gemiddelde werkdag? Chemische stoffen of oliГn bijvoorbeeld? Vorkheftrucs over uw magazijnvloer? Dan is rubber vloerbedekking precies wat u zoekt. Deze vloer is praktisch onverwoestbaar en voldoet aan de hoogste milieu- en veiligheidseisen. Daarom vindt u het materiaal veel in trappenhuizen en andere ruimtes van ziekenhuizen, scholen of kinderdagverblijven.

Onverwoestbaar betekent niet onooglijk. Integendeel, rubber vloerbedekking biedt eindeloos veel speelruimte bij de inrichting van uw pand. Het materiaal is beschikbaar in alle kleuren van de regenboog en in tal van designs.

Prijs aanvragen

Egaliseren

Een vloer egaliseren is een precies klusje. Doe je het fout, dan eindig je met een hobbellandschap waar je eigenlijk niets meer mee kunt. Als beginner kun je beter eerst wat kluservaring opdoen voordat je begint met het egaliseren van een vloer.

Een vloer egaliseren is een beetje een ondergeschoven kindje als we het hebben over het leggen van een nieuwe vloer. Dat is vreemd, want een vloer egaliseren is bijna het belangrijkste onderdeel voor het leggen van vloeren in elke praktijk.....Alleen wat houdt het in? Wanneer moet dat? Wat zijn de voor- en nadelen die verbonden zijn aan het egaliseren van de vloer. En kan ik zelf een vloer egaliseren of moet ik dat uit handen geven?

Prijs aanvragen